Therapeutische beweegbare vloer ASVZ

Afgelopen week was het zover. De officiële oplevering van het gerenoveerde (therapie) zwembad van ASVZ te Sliedrecht. ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Geïntegreerde trap en sta-randen

Voor dit project hebben wij een grote therapeutische beweegbare vloer (12,5m x 8m) met geïntegreerde trap en sta-randen ontwikkeld. Middels de therapeutische beweegbare vloer kan ASVZ eenvoudig een veilige zwemomgeving creëren voor cliënten met een handicap. Door de unieke afwerking van de vloer (incl. anti-slip) wordt de flow van het basin nauwelijks belemmerd. Dit zorgt voor een verbeterde waterdoorstroming, waardoor de algemene waterkwaliteit gewaarborgd wordt. De geïntegreerde sta-randen bewegen mee met de vloer, waardoor er geen kans is op beknelling.


Hydraulische zwembadlift

Buiten de ontwikkeling van de beweegbare vloer, hebben wij gezorgd voor een optimale toegankelijkheid van het zwembad. Het zwembad is namelijk niet alleen toegankelijk via de geïntegreerde trap, maar ook via de zwembadlift. Voor mindervaliden voelt het namelijk vaak als een hele opgave om het zwembad in te komen. Dankzij onze hydraulische zwembadlift met snel-wisselsysteem in combinatie met onze rolstoel en hoog-laag brancard kunnen cliënten snel, veilig én comfortabel het zwembad betreden.


Blijf op de hoogte

Al met al een geslaagd project waar wij met gepaste trots op kunnen terugkijken. Op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op LinkedIn en Facebook.